2Q Vertrouwen I

2 Vertrouwen I

‘Vertrouwen is de basis, meisje’

‘Maar vertrouwen is als een spiegel, eens gebroken wordt het nooit meer 1 mooi geheel.’

‘Bedenk dat het ook als een bot kan zijn, eens gebroken, heelt het en is dan sterker op die plek dan daarvoor’ pareer je sterk.

‘Hmmm, wil je nog wat te drinken?’

Een afleidende manoeuvre, bekent bij hem en mij, contemplatie tijd, afwegen, van verschillende kanten de gespreksstof bekijken, waar zit de rek, waar de verdieping, waar bevind zich een frictie punt, voor onze eindeloze discussies die alleen wij leuk vinden, onze dynamiek in de vele urenlange gesprekken waarin onze stiltes soms meer zeggen dan 1000 woorden en ons verbond hechter smeden.

‘Ja, lekker.’

Bevallig draai ik me op mijn tenen 180 graden om mijn as, rommel in de keuken en haalde een bord met hapjes en 2 glazen gekoelde witte wijn, overhandig hem zijn glas en kruip tegen hem aan op de bank. Naakt zoals hij mij het liefste ziet.

‘Vertrouwen is ook maar een woord.. wanneer vertrouwen betekent, degelijk, deugdelijk, eerlijk, fair.. dan kan het ook wel weer saai worden.. en iemand die superonbetrouwbaar is eigenlijk een vorm van betrouwbaar,… uiteindelijk, Qowner’

‘Ik zal je antwoorden maar, .. Alleen als je nu met je kut gaat spelen’ klinkt het droog.

‘Nou ja zeg.. ‘ giechel ik wat verlegen en ergens hoop ik dat je een grapje maakt, al die tijd kan hij mij nog steeds op het verkeerde been zetten, verassen en verbazen.

‘Vooruit, gooi die benen wijd en laat je handen zakken, je mag deze erbij gebruiken’ klinkt het streng als hij mij een aardige roze vibrator in mijn handen geeft. ‘Ik maak geen grapje, dat dwarrelhoofd van je kan zich nu op twee dingen concentreren, mijn stem en je kut en ik heb een prettig uitzicht.’

Er valt geen speld tussen te krijgen dus ik ga aan de slag.. sluit mijn ogen en laat zijn woorden binnenstromen terwijl ik het bloed wat door mijn lichaam stroomt voel versnellen en zorg draagt dat mijn schaamlippen dik en opgezet worden en ik het vocht tussen mijn benen voel plakken.

‘Je hebt weer lekker nagedacht qutje. Er zijn verschillende vormen en dieptes van vertrouwen, een er van is een automatisch vertrouwen, elke dag vertrouw je onbewust mensen, zo vertrouw je bijvoorbeeld luchtvaartmaatschappij en de piloot als je in het vliegtuig stapt, bij een zebra of stoplicht de anderen dat zij stoppen en zich aan de regels houden. Je vertrouwd je vrienden, een overtuiging dat zij je vrienden zullen blijven. Je kinderen..dat zij tot in de lengte der dagen er zullen zijn en van je zullen houden.

Het creëert rust in de chaos van alle dag, een balans. Zou je dat niet doen, dan zou je een vreselijk leven lijden waarin onzekerheid heerst, chaos, je zou in neuroses of depressies zakken. En jij in je onvernietigbare naïviteit .. jij bekijkt de wereld sowieso altijd door een veel te roze bril en glimlacht door de wereld.

Daar staat de diepste vorm van betrouwbaarheid tegenover, deze zit in onze symbiose. Ik ben integer, veins geen emoties en ben ten diepste intrinsiek betrouwbaar daar waar ik jou koester, je overgave, je fysieke en emotionele behoeftes tot mijn verantwoordelijkheid gemaakt heb.

In onze interactie is synergie welke groeit en sterker geworden is naarmate jij meer van mij geworden bent en ik tegelijkertijd meer van jou. Onvervreemdbaar eigendom, afhankelijk, een coherentie die door de verschillende lagen van ons bewustzijn geweven is en zowel bewust als onbewust ons verbindt, de verbondenheid laat groeien en verdichten.’

‘Maar wat als je teleurgesteld bent Qowner of bedrogen of.. al zijn het maar verwachtingen die op de een of andere manier de grond in geslagen zijn .. je weet wel .. nou dat dus..” de laatste woorden komen er kreunend uit, zo een gesprek voeren is voorwaar geen eenvoudige opgave, ik moet mijn aandacht blijven verdelen. En hoor hem grinniken..

Hij weet dat ik worstel en Geniet daarvan Dat weet ik dan weer.

Goedkeurend woelen zijn vingers langs mijn kut, vegen mijn vocht uit over mijn tepels, even worden mijn piercings omhoog getrokken.. mmmmm. Dan krijg ik 2 ferme tikken op mijn borsten, nee 4.. Ay.. ay.. twijfelend tussen gelukkig en dankbaar en teleurgesteld want in de bodem van mijn bekken voel ik het orgasme langzaam omhoog komen edoch wordt deze door de tikken bruut terug zijn hoek in geslagen zo, maar de tikken zijn ook fijn.. .. spelen? Nu???

Boehoe kijk ik hem pruilend aan.

‘Ja, ja je zou wel willen he.. maar dat feestje gaat nog even niet door, jij wou een goed gesprek dan zul je dat krijgen ook, een goed uitzicht werkt inspirerend op mij qutje en jou zo voelen kronkelen versterkt dat nog eens.’

Qowner vervolgd: ‘De leugen, het bedrog wordt door het brein ervaren als een diepe, pijnlijke wond. Er ontstaat wantrouwen.. wat je loskoppelt van je relatie, van de persoon, je sluit je af en je verdwijnt in een donkere hoek of gaat je verliezen in een ander.

Het brein ziet bedrog en de bijbehorende pijn als een diepe wond. Als een ernstige diepe brandwond zelfs en wanneer de genezing intreedt ontstaat er een velletje.

Deze huid is teer, kakelvers, nieuw als een babyhuidje. Elke aanraking zal gevoeliger zijn dan bij een normaal stuk huid. Je bent er alert, op je qui vive en reageert daardoor sneller, overtrokken en heftiger dan in andere situaties of bij andere mensen.

De teleurstelling van bedrog waarvan we weten hoe het smaakt, hoe het ruikt en voelt, de ineenstorting van hetgeen waarvan we dachten dat het onbreekbaar en langdurig was, wellicht voel je je vernedert of nog erger betrek je het op jezelf, je eigen schuld, je eigenwaarde krijgt een deuk.

De wond moet genezen, het brein moet positief gestimuleerd worden, meer beloond worden, complimentjes, positieve aandacht, strelingen, seks .. ‘even een grinnik tussen door..’ allemaal oxytocine, vloeibaar vertrouwen in plaats van brandzalf. ‘

Ik voel hoe je tevreden over jezelf een slok wijn neemt en de woorden die gesproken zijn nog eens nagaat in je hoofd.. bijna gedachteloos speel je met de piercings van mijn tepels, streel je de haren uit mijn gezicht, laat je me op je vingers zuigen..

‘Drink wat!’

Hmmm zuchtend haal ik een hand weg en neem het glas van hem over, ja .. koele wijn.. ik voel me warm en rood en bezweet.. bijna verslik me..

‘Rustig.. ik zeg wat niet klok het glas in je keel, dat keeltje heb ik zo nog voor wat anders nodig’.

Ik moet wat vragen .. een intelligente desnoods een semi intelligente opmerking maken anders.. straks denk je dat ik niet oplet.

‘Qowner, verzucht ik.. nog meer vertrouwen, daar ben ik mee bezig dat weet je toch? ‘

‘Maar Qutje, je denkt nog steeds dat je het alleen moet doen. Zelluf doen he? .. Dat is de angel die we er langzaam uit aan het halen zijn en die absoluut vertrouwen in de weg staat. We staan hier als team in, zie het als .. als een ruiter en paard. Ik heb je gejaagd, gevolgd, dag en nacht, soms vanuit de verte om te zien wat je zou doen.

Als je op de maan stapt en naar de hemel klauwt. Maar uiteindelijk toch weer naar mijn hand komt. Ondanks het feit dat je niet echt tam bent.

Je verlangt ernaar verloren te zijn.. ik verlang naar hetzelfde.. maar dan bok je, en duik je weer weg door de eerste opening.. weg, steeds weer weg om elke keer weer terug te keren, dan is het tijd voor de zweep..

… maar verbindt de merrie zich aan de ruiter, of verbindt de ruiter zich aan de merrie.. De ruiter en het paard passen op grote lijnen bijelkaar maar dan begint het fijnslijpen, dat gaat niet met grove handelingen, dat doodt het paard en de ruiter is een rotzak, als paar moeten ze opereren, fijnslijpen, luisteren, voelen, trainen, aanpassen, en ja, Aan-Elkaar, en 1 worden, functioneren als 1 wezen, een centaur, Dat.. dat kun je alleen maar samen doen.
Samen als Team. Dat dus Qutje.’

Stilte .. zachte muziek, mijn gehijg, geritsel van verzitten…

.. ‘whither thou goest, I will go’ fluister je nu zachtjes in mijn oor waarbij je adem in mijn oor en langs mijn hals mij rillingen bezorgt.. … laat los.. laat gaan.. .. fluister je nog zachter.. en dan breekt de dam ..

Terwijl de tranen over mijn wangen stromen voel ik mijn lichaam meegenomen worden op de golven en emoties en orgasmen veilig en vast in jouw armen met je adem in mijn nek.. wegzwevend in de draaikolken van geluk en toch veilig .. er is geen ruimte maar er is links en rechts, er is geen tijd maar er is dag en nacht .. maar boven alles .. ben jij er.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart